TIPS MAKEUP SIMPLE & LIGHT

PELEMBAP KULIT WAJAH YANG MEMPUNYAI SPF

Kalau tak nak guna concealer atau foundation, anda boleh gunakan moisturizer. Dengan moisturizer muka anda akan nampak lagi fresh sebelum muka

PILIH WARNA LIPSTICK YANG SESUAI

Anda boleh gunakan lipstick yang berwarna terang untuk nampak lebih menyerlah walaupun sebenarnya anda tidak memakai full makeup pun. Dengan warna yang betul pun sudah boleh nampak lebih WOW!

GANTIKAN FOUNDATION DENGAN CC CUSHION

Dengan CC Cushion, korang boleh ratakan rona kulit sebab CC Cushion ni macam color correcting cream juga.

Boleh digunakan untuk tutup parut dan bintik hitam dekat muka. Baru yakin nak keluar.

GUNAKAN WARNA EYESHADOW YANG SESUAI

Tak perlu gunakan eyeshadow yang terang atau gelap sangat untuk nampak cantik. Cukup sekadar warna coklat yang seakan-akan warna kulit. Itu dah memadai. 

KENING MESTI 'ON POINT'

Kalau tak nak nampak over, elakkan guna warna hitam. Guna warna coklat atau coklat gelap supaya nampak lebih natural. 

Dah cantik dah. Yeayyyy. 😍 Jom lah try JULIETTE Make Up Remover untuk bersihkan make-up sebelum tidur. Sekali usap je terus cantik. ☺️ Eh eh 

Follow by Email