PORI TERBUKA BESAR ? INI SOLUSINYA !

Sampai bila setiap kali tengok cermin nak rasa down? Pori-pori terbuka besar. Sampai bila? Haa! 

Apa tunggu lagi? Baca solusi yang saya nak share ni sampai habis okay! Sebab saya betul-betul serious nak bantu korang.

STEAM MUKA


Korang cuba cara ni! Pengewapan/Steaming. Selain kecilkan pori, cara ni juga sebenarnya bantu untuk hilangkan kotoran di muka dan bunuh bakteria.

 

CARA-CARANYA:

Letakkan air panas dalam besen lepas tu halakan muka korang ke arah wap tu selama 20 minit.

BAKING SODA

Baking soda berfungsi untuk bersihkan kotoran pada liang pori yang tersumbat.

CARA-CARANYA:

  • Campurkan baking soda dengan air sehingga menjadi pes.
  • Tak perlu bancuh banyak, cukup untuk nak pakai sahaja.
  • Kemudian sapukan dan urut muka selama 5 hingga 10 minit.
  • Lepastu bilas dengan air sejuk.

Korang kena try tapi kalau nak lagi mudah korang boleh cuba tanggalkan kotoran yang tersumbat tu dengan Juliette Face Cleanser. Kulit korang akan jadi lembut gila. Serious tak tipu.

Follow by Email